Een taart voor prinses kinderfeestjes.

De 5 meest populaire thema’s voor kinderfeestjes in 2024

Kinderfeestjes zijn altijd een bijzondere gebeurtenis. Het kiezen van een leuk en creatief thema kan het feest extra speciaal maken en de verbeelding van kinderen prikkelen. In 2024 zien we een aantal opwindende thema’s opkomen die perfect zijn voor het organiseren van een onvergetelijk verjaardagsfeest. Hier zijn de vijf meest populaire thema’s voor kinderfeestjes in 2024.

Een kinderfeestje is pas compleet met de juiste thema taart. Ontdek onze thema taarten hier!

Welke thema kinderfeestjes zijn populair bij kinderen?

Benieuwd wat de harten van kinderen in 2024 sneller laat kloppen? Hieronder vind je 5 top thema’s die wij als bakkerij veel langs zien komen bij onze jongste klanten:

1. Superhelden

Superhelden blijven een favoriete keuze voor veel kinderen. Of het nu gaat om klassieke helden zoals Superman en Wonder Woman, of nieuwere iconen uit het Marvel- en DC-universum, superhelden bieden eindeloze mogelijkheden voor een spannend verjaardagsfeest.

Idee├źn voor een superheldenfeest:

 • Kostuums: Moedig kinderen aan om verkleed te komen als hun favoriete superheld.
 • Decoraties: Gebruik veel kleuren en symbolen van verschillende superhelden, zoals capes, maskers en logo’s.
 • Activiteiten: Organiseer een superheldentraining met verschillende spelletjes en uitdagingen, zoals het springen over obstakels of het redden van “gijzelaars.”
 • Taart en snacks: Maak een superheldentaart en gebruik thema-gerelateerde snacks zoals “superkracht” smoothies of “krachtkoekjes.” En als je zelf niet zo’n superheld(in) ­čśë in de keuken bent, bekijk hier eens onze superhelden taarten!
Een taart voor superhelden kinderfeestjes.

2. Unicorns en regenbogen

Unicorns en regenbogen zijn betoverend en kleurrijk, en ze blijven een populaire keuze voor jongere kinderen. Dit thema biedt een sprookjesachtige sfeer die perfect is voor een magisch verjaardagsfeest.

Idee├źn voor een regenboog- of unicornfeestje:

 • Decoraties: Gebruik veel pastelkleuren, glitters en regenboogdetails. Unicorn-ballonnen en regenboog-slingers zijn een must. Deze unicorn decoratieset voor kinderverjaardagen is bijvoorbeeld erg leuk!
 • Activiteiten: Organiseer een knutselhoek waar kinderen hun eigen unicorn-hoofdbanden kunnen maken. Een regenboog speurtocht kan ook heel leuk zijn.
 • Taart en snacks: Maak een prachtige unicorn taart met regenbooglagen en veel glazuur. Serveer kleurrijke snacks zoals regenboog fruitspiesjes en unicorn cupcakes. Of als je op zoek bent naar een makkelijke oplossing – bekijk onze unicorn taart!

3. Dinosaurus avontuur

Voor de jonge paleontologen en avonturiers is een dinosaurus feestje een geweldige keuze. Dit thema kan zowel educatief als leuk zijn, met veel mogelijkheden voor interactieve activiteiten.

Idee├źn voor een Dinosaurus feestje:

 • Decoraties: Gebruik groene en bruine tinten om een prehistorische jungle na te bootsen. Dinosaurus ballonnen, -stickers en -figuren maken het plaatje compleet. Bekijk bijvoorbeeld eens deze dino decoratieset voor je kinderfeestje!
 • Activiteiten: Organiseer een fossielenjacht in de tuin of zandbak. Kinderen kunnen op zoek gaan naar “dinosaurus botten” die je hebt verstopt.
 • Taart en snacks: Maak een dinotaart met dinofiguurtjes bovenop. Serveer “dino-eieren” (gevulde eieren) en “prehistorische” snacks zoals groenten met dip. Een echte showstopper op je kinderfeestje – onze dino pull a part cake!┬á

4. Prinsessen en ridders

Het sprookjesachtige thema van prinsessen en ridders blijft populair bij kinderen die houden van fantasie en avontuur. Dit thema is perfect voor koninklijke kinderfeestjes vol magie en verwondering.

Idee├źn voor een prinsessen- en riddersfeest:

 • Kostuums: Moedig kinderen aan om verkleed te komen als prinsessen, ridders of andere sprookjesfiguren.
 • Decoraties: Versier de ruimte met kastelen, kroonluchters en veel glinsterende stoffen. Gebruik gouden en paarse tinten voor een koninklijke uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld eens deze mooie decoratieset voor prinsessenfeestjes.
 • Activiteiten: Organiseer een schattenjacht door het “koninkrijk” of een riddertraining met zwaardgevechten en behendigheidsspellen.
 • Taart en snacks: Maak een kasteltaart of een taart versierd met kroon- en zwaarddecoraties. Serveer “koninklijke” snacks zoals mini-sandwiches en sprookjesfruit. Op zoek naar een ridder op het witte paard die je komt ontlasten op het vlak van de taart? Ontdek onze themataarten voor kinderen!┬á

5. Ruimte en astronauten

Een ruimte- en astronautenthema is ideaal voor kinderen die gefascineerd zijn door sterren, planeten en alles wat met de ruimte te maken heeft. Dit thema biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en educatieve elementen.

Idee├źn voor een ruimtefeest:

 • Decoraties: Gebruik zilveren en donkere tinten om de ruimte na te bootsen. Hang sterren en planeten aan het plafond en gebruik ruimteposters.
 • Activiteiten: Organiseer een raketlancering met zelfgemaakte raketten van flessen. Een sterrenkundehoek waar kinderen door een telescoop kunnen kijken is ook geweldig.
 • Taart en snacks: Maak een ruimtetaart met planeten en sterren van fondant. Serveer “ruimtevoedsel” zoals astronautenijs en “maan”-kaasblokjes. En als dit te ver buiten ‘jouw dimensie’ valt, kunnen wij je helpen om een ruimte- of astronautentaart te maken!┬á

Tips voor het plannen van succesvolle thema kinderfeestjes

 • Betrek je kind bij de planning: Vraag je kind welk thema ze het leukst vinden en betrek hen bij het maken van uitnodigingen en het kiezen van activiteiten.
 • Plan vooruit: Begin ruim van tevoren met het plannen en organiseren van het feest om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
 • Personaliseer het feest: Voeg persoonlijke details toe die het feest uniek maken voor je kind, zoals aangepaste decoraties, een speciaal verjaardagslied of een kindertaart met naam en thema.

Met deze thema’s en idee├źn ben je goed voorbereid om een onvergetelijk verjaardagsfeest te organiseren. Of je nu kiest voor superhelden, eenhoorns, dinosaurussen, prinsessen of de ruimte, het belangrijkste is dat je kind een geweldige tijd heeft en zich speciaal voelt op hun grote dag. Veel plezier met het plannen en vieren!

En als je nog op zoek bent naar een mooie taart voor thema kinderfeestjes, bekijk hier onze thema taarten!

× Hoe kan ik je helpen?