Maak kennis met ons!

FARYEL |  Eigenaresse

Ruim 13 jaar geleden, begint Faryel haar avontuur met de allereerste cupcakewinkel van Amsterdam. Het bedenken van nieuwe smaken voor haar klanten en het uitproberen en bijschaven ervan met haar team, vindt Faryel het mooiste aan haar vak. Dat online de toekomst had, zag ze vroeg in en ook hieruit haalt ze veel plezier en heeft ze veel van geleerd. De passie voor persoonlijke producten voor klanten is wat Faryel en haar team met elkaar verbindt.

“Ik geniet enorm van het ondernemen en het mogen delen van dit mooie vak.” 

Meer weten over het ontstaan van Amsterdam Cupcake Company? Lees verder onderaan deze pagina.

STEFANIA |  Bakker & decorateur

Stefania werkte en woonde op verschillende plekken en in diverse vormen: als accountant, au pair en banketbakker. In Italië werkte ze voor een voormalig teamlid van Amsterdam Cupcake Company. Toen ze vervolgens als au pair in Nederland was, zag ze een vacature op social media. En zo geschiedde! 

Een dag niet gedecoreerd is een dag niet geleefd, want Stefania’s ideale werkdag is gevuld met de puntjes op de ‘i’ zetten van de cupcakes en taarten. Oh.. En wist je dat Stefania een banketbakker is die als kind helemaal niet van toetjes hield? 

 

Als banketbakker volg ik mijn hart in waar ik het allermeeste van geniet!

 

RUUD  |  Bezorger

Als Faryel’s vroegere buurman zag Ruud een vacature en besloot ervoor te gaan.

Naast zijn pensioen geniet de servicegerichte Ruud dan ook van het bezorgen voor Amsterdam Cupcake Company. Zorgvuldigheid en vriendelijkheid staan voor Ruud voorop in het contact met klanten, dit weet hij dan ook over te brengen!

 

‘De liefde en het plezier van het team zijn te proeven in onze producten!’

Het ontstaan van Amsterdam Cupcake Company

Behind the scenes: Faryel presenteert bruidstaart op bruiloft. Faryel presents wedding cake at wedding, SupportyourlocalsNL, shoplokaal, winkellokaal, samensterk, samentegencorona

Rond mijn zesde bracht de kinderboekenreeks ‘Stap voor stap: bakken’ én de Surinaamse gezelligheid in onze keuken mij op het spoor van het bakken. Meer nog dat om het resultaat, ging en gaat het mij om het proces. Uitproberen, leren en verbeteren. En dat dan vooral: sámen.  

Vanuit thuis werd ik gestimuleerd om te experimenteren in de keuken. Zo leerde ik over mislukken, ergens een knoeiboel van maken en het vervolgens opnieuw proberen. Tegenwoordig geef ik deze lessen door aan mijn eigen dochter Evy, niet omdat het “moet,” maar om de mooie lessen over samenzijn en niet opgeven weer aan haar door te geven. Hoe dit ons afgaat kun je meevolgen via onze Instagram The Floorbakers

Met een humanitaire carrière op het oog en een scriptie over Fair Trade, startte ik een eenvoudige webshop met slechts 4 cupcakes. Van het zelf bezorgen met de fiets tot nu werken met een fantastisch team van bakkers, decorateurs en bezorgers, had ik op dat punt echt nog geen idee waar dit alles mij zou brengen.  

Met het geloof in eerlijke prijzen en lonen (Fair Trade) op zak, betrok ik een antikraak winkelpand in de Czaar Peterstraat in Oost (2012). Dit, met het idee voor afhalen en workshops, maar klanten vroegen geregeld naar het openen van een winkel. 

Dus besloot ik het te proberen en organiseerde een winkelopening. Om 10 uur ‘s ochtends waren de 50 cupcakes die ik had voorbereid op én stond er een rij. Samen met familie en vrienden bakte ik de rest van de dag om iedereen blij te maken met onze producten. En dan te bedenken dat een cupcakewinkel toen nieuw was in het straatbeeld. 

Van de eerste klant die ik niet persoonlijk kende (na zo’n 3 maanden), via klanten als Philips en Delamar naar ons huidige pand in Amsterdam West. Ik heb genoten van elke stap. Het ondernemerschap past als gegoten, ik denk in oplossingen en dat werkt door in wat we doen.  

Nadat moeder worden – en de periode van gewenning – mij wat uit balans haalden, bracht gek genoeg de pandemie mij weer terug bij mijn échte ondernemershart. De duizenden ideeën waren er al, alleen nu hadden ze (meer dan ooit) nut en kregen ze een plek. Een #supportyourlocals quarantainebox en de nooit aflatende steun en hulp van vrienden, familie en (schoon)ouders wakkerden de energie weer volop aan. Dit is waarom ik ben gaan ondernemen. Waarom ik bleef ondernemen!  

Zonder mijn steunende netwerk, die mijn ondernemersspirit zien en voeden, was het anders gelopen. Net zoals ik nu ontzettend geniet van het mogen delen van dit vak, én de gezelligheid in de keuken, met de toppers van het Amsterdam Cupcake Company team. 

Zoete groet,

Faryel

× Hoe kan ik je helpen?