Benieuwd hoe je de cupcakes en taarten van Amsterdam Cupcake Company het beste kan bewaren? Bij de Amsterdam Cupcake Company draait alles om verse, handgemaakte cupcakes en taarten, zonder conserveermiddelen. Dit betekent dat jouw bestelling puur, vers en met de beste ingrediënten is bereid. Maar omdat onze producten vers zijn en geen conserveermiddelen bevatten, hebben ze een ander bewaaradvies nodig dan wat je misschien gewend bent van supermarktproducten. Hier zijn onze beste tips om optimaal van jouw bestelling te genieten!
Zelf leren hoe je cupcakes kan bakken? Schrijf je dan in voor mijn gratis bakmasterclass Bakmoment!
1. Het geheim van kamertemperatuur bij het bewaren van cupcakes en taarten
Cupcakes en taarten zijn het lekkerst als ze op kamertemperatuur bewaard worden. In onze baksels gebruiken we boter, een natuurlijk ingrediënt dat bij kamertemperatuur zacht blijft. Hierdoor blijft je cupcake of taart heerlijk smeuïg en zacht.
Maar wat gebeurt er in de koelkast? Wanneer je onze cupcakes of taarten in de koeling plaatst, stolt de boter. Dat betekent dat niet alleen de structuur verandert, maar ook de smaak. De cake kan wat droger aanvoelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom is ons advies altijd om je cupcakes en taarten op kamertemperatuur te bewaren – tenzij het echt niet anders kan.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Schrijf je in voor de gratis masterclass
Red velvet muffins
Gesproken taal: Nederlands. Tijdsduur: 1 uur
Locatie: online vanaf telefoon, laptop of tablet
Kosten: Gratis
Waar en wanneer jij maar wil te volgen!
2. Wanneer moet je cupcakes koelen?
Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Bijvoorbeeld tijdens warme zomerdagen of als de verwarming binnenshuis goed hoog staat. Dan is het simpelweg te warm om de cupcakes op kamertemperatuur te bewaren. Ook als er vers fruit op je cupcakes zit, is het verstandig om ze in de koelkast te zetten.
Hoe doe je dat dan het beste? Zet de cupcakes in een afgesloten doos in de koelkast. En als je ze wilt serveren, haal ze dan minimaal een uur of zelfs twee uur van tevoren uit de koelkast. Dit geeft de boter de tijd om weer zacht te worden, waardoor de smaak en textuur optimaal zijn als je ze serveert.
3. Het bewaren van taarten: groot maar kwetsbaar
Taarten hebben iets meer aandacht nodig als het op bewaren aankomt. Onze taarten zijn vaak groter en daardoor kwetsbaarder. Denk bijvoorbeeld aan een grote taart van wel 30 centimeter – als je die bij kamertemperatuur bewaart en hij wordt te zacht, loop je het risico dat hij uit elkaar valt. Dit wil je natuurlijk voorkomen!
Ons advies: Bewaar taarten bij voorkeur in de koelkast, vooral als het een warme dag is of als er vers fruit op de taart zit. En net zoals bij cupcakes, is het ook voor taarten belangrijk om ze ruim voor het serveren uit de koelkast te halen. Voor een taart is dat vaak iets langer, zo’n twee tot drie uur. Zo krijgt de boter de tijd om langzaam te verzachten en wordt de taart heerlijk smeuïg en makkelijk te snijden.
4. Voorkom temperatuurwisselingen
Misschien ken je het principe van vlees ontdooien – als het eenmaal ontdooid is, wil je het niet weer invriezen. Voor cupcakes en taarten geldt een soortgelijke regel als het gaat om temperatuurwisselingen. Een keer uit de koelkast, dan weer erin en dan weer eruit – dat komt de smaak en de kwaliteit niet ten goede. Daarom is ons advies: probeer temperatuurwisselingen te vermijden. Haal ze gewoon op tijd uit de koelkast en geniet daarna op kamertemperatuur van je heerlijke cupcake of taart.
5. Cupcakes en taarten bewaren in een notendop
- Cupcakes zonder vers fruit: Bewaar ze op kamertemperatuur, goed afgesloten, en ze blijven tot vier dagen heerlijk vers en zacht.
- Cupcakes met vers fruit of bij hoge temperaturen: Bewaar ze in de koelkast, maar haal ze een tot twee uur voor serveren eruit.
- Taarten: Bewaar taarten in de koelkast en haal ze twee tot drie uur voor serveren eruit, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen en zacht en smaakvol zijn bij het snijden.
Tot slot
Wij vinden het belangrijk dat je optimaal van onze cupcakes en taarten kunt genieten. Met deze tips haal je het meeste uit jouw bestelling en blijven jouw lekkernijen lekker vers. Heb je nog vragen over hoe je onze producten het beste kunt bewaren? Neem gerust contact met ons op – we helpen je graag verder!
Schrijf je in voor de gratis masterclass
Red velvet muffins
Gesproken taal: Nederlands. Tijdsduur: 1 uur
Locatie: online vanaf telefoon, laptop of tablet
Kosten: Gratis
Waar en wanneer jij maar wil te volgen!